MALEČNIK - Prodaja, Hiša Samostojna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 183.1 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

zgrajeno leta: 1937

Nadstropje Ni podatka

Šifra: 490321004-437

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: Malečnik

EI: Ni podatka


Cena: 287.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

183,1 m², samostojna, zgrajena l. 1937, 42.116 m² zemljišča, stanovansjka hiša z velikim posestvom (zemljiščem) prodamo, prodamo. Cena: 287.000,00 EUR


Dodaten opis

Na zelo privlačni lokaciji v Malečniku v bližini Maribora prodamo stanovanjsko hišo, ki je bila zgrajena leta 1937. Objekt ima 183,1 m² skupne površine od tega je 114 m² bivalnega prostora. Zraven stanovanjskega objekta stoji hlev, ki meri 150 m² in je opečne gradnje.

Hiša se nahaja na izredno mirni lokaciji sredi neokrnjene narave, s popolno zasebnostjo, čudovito naravo in hkrati blizu vsakodnevnih potreb za nemoteno življenje.

Hiša s posestvom nudi odlično priložnost za družino z otroci, bodisi za poslovne namene ali objekt z možnostjo turizma, kmetijstva, za ljubitelje živali, kot so konjereja, drobnica in podobno, saj se razprostira na zemljišču skupne velikosti 42.116 m² od tega je večina zemljišča negovanih travnatih površin s premišljeno zasaditvijo sadnega in drugega drevja ter grmičevja ( 50 jabolk, 50 orehov, vinograd s 50 trsi- namizno vino, maline, robide, aronije, fige, marelice, slive, kakiji, češnje, sibirske jagode, borovnice). Poleg tega sta še zraven dva ograjena vrtova in rastlinjak.

Objekt je klasične masivne gradnje, grajen z opeko ter zajema 2 etaži (P+1):

• ;PRITLIČJE (stanovanjski del 1 z lastnim vhodom): predprostor, kopalnica, dnevna soba, kuhinja, jedilnica z izhodom na dvorišče, spalnica.

• ;NADSTROPJE (stanovanjski del 2 z lastnim vhodom): predprostor, kuhinja, jedilnica, dnevna soba, kopalnica, spalnica.

Hiša predstavlja ½ stanovanjskega dela – 1 stanovanje v pritličju in 1 stanovanje v nadstropju. Drug del hiše predstavlja preša, ki je smiselno vkomponirana v stanovanjske prostore. V pritličju je še velbana vinska klet, ki je trenutno v uporabi za shrambo.

Ogrevanje je centralo s pečjo na trdo gorivo (drva) in električna peč, streha je bila zamenjana v letu 2021, urejena mala čistilna naprava, mestni vodovod, KTC.
Trenutno so v pomožnem kmetijskem objektu (hlevu) – konji, zato je del kmetijskega zemljišča ograjen z električnim pastirjem. Na delu zemljišča je urejena tudi maneža (jahalnica) za konje.

LOKACIJA: Maribor center cca 6 km, AC priključek Maribor vzhod cca 6,5 km.

Odlična priložnost za nakup edinstvenega posestva z ogromnim potencialom in številnimi možnostmi uporabe.
Pokličite in si zagotovite priložnost za ogled!


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Glavni trg 3, 2000 Maribor
GSM: 040/197-779 - Jasmina Sanković
Email: jasmina.sankovic@re-max.si

Vaše povpraševanje