MARIBOR - Prodaja, Poslovni prostor Pisarna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 160.6 m2

Vrsta: Poslovni prostor

Tip: Pisarna

zgrajeno leta: 1949
adaptirano l. 2002

Nadstropje M

Šifra: 490321042-246

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: Maribor

EI: Ni podatka


Cena: 330.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

160,6 m², pisarna, zgrajena l. 1949, adaptirana l. 2002, 182 m² zemljišča, mansarda, Prometna okolica, Lokacija, Pogled z razgledom, Zemljiška knjiga, Prenovljena, Opremljeno, Plinska peč, Klet/shramba, Center mesta, Dobra logistična povezava, V bližini avtoceste, prodamo. Cena: 330.000,00 EUR


Dodaten opis

Na izjemni lokaciji v centru mesta, s čudovitim pogledom na Dravo in okolico,  prodamo unikatno urejeno poslovno stavbo, ki jo krasi velika terasa s čudovitim razgledom, zgrajena na starem mestnem obzidju. Objekt je bil zgrajen leta 1949, vendar v letu 2002 v celoti kvalitetno obnovljen: nove elektro in vodovodne inštalacije ter odtoki, nova streha – opečna kritina bobrovec, novi  estrihi in podi, nova okna – lesena s polkni in nova vrata, novi radiatorji in napeljava za ogrevanje, nova peč za ogrevanje na mestni plin, nova klasična fasada.  

 Objekt meri 160,6 m² uporabne površine, 20 m² dela mansarde z nižjim stropom za skladišče in 78 m² terase.  Parcela je velikosti 182 m². 

Poslovna stavba je etažnosti: K+P+M.  Prostori so stilsko urejeni. V  pritlični etaži je predprostor, 3 pisarne (iz ene izhod na veliko odprto teraso ter čajna kuhinja in sanitarije. V mansardi sta 2 pisarni (ena velika - sejna soba) in prostor z nižjim stropom (npr. skladišče) ter sanitarije. V kletni etaži, ki je obokana, sta dva ločena prostora. Trenutno objekt prestavlja poslovne prostore, z minimalnim posegom pa se lahko uredi v prijetno družinsko hišo.

Vse etaže so povezane z lesenim stopniščem, opremljenim s kvalitetno ograjo. Po tleh v pritličju je položena kvalitetna keramika, v mansardi pa laminati. Prostori so opremljeni s 4-mi klimatskimi napravami.

Historični pomen stavbe: Hiša ob sinagogi s staro hišno številko 44 je bila po predvidevanjih izgrajena ob predverju sinagoge potem, ko je sinagoga že stala. To dokazujejo danes zazidana gotska okna, ki se nahajajo na zahodni strani sinagoge in vzhodni strani te hiše. Hiša je bila izgrajena v povezavi s sinagogo ali pa še bolj verjetno s cerkvijo, po letu 1501. Ko so sinagogo spremenili v katoliško cerkev je hiša služila potrebam duhovščine. Kasneje so se v njej izmenjevale različne družine. Leta 1760 je v njej živel kositrar Jožef Caminolli, kaneje slikar Jožef Görner, pa rokavičar Janez Sharrer,…. Tudi trgovci Atmanni okoli leta 1820. Do leta 1822 so lastniki nekdanje sinagoge in e hiše različni. Skratka gre za eno najbolj idiličnih in najstarejših hiš v Mariboru, ki ji posebno vrednost podari terasa na starem mestnem obzidju s pogledom na reko Dravo. Hiša ni klasična nepremičnina v historičnem centru mesta. Je nepremičnina posebne vrednosti zaradi lokacije in zgodovinske vrednosti.

Objekt  nudi izjemno kvalitetno življenje in izvajanje različnih dejavnosti na odlični lokaciji v centru mesta in blizu vseh pomembnih institucij.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo.

Izjemen objekt in lokacija, čudovit razgled, zato priporočamo ogled in nakup.


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Glavni trg 3, 2000 Maribor
GSM: 031/581-006 - Marija Farazin
Email: marija.farazin@re-max.si

Vaše povpraševanje