MB - CENTER - Prodaja, Hiša Samostojna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 160.6 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

zgrajeno leta: 1949
adaptirano l. 2002

Nadstropje Ni podatka

Šifra: 490321042-244

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: MB-Center

EI: EI ni potrebna (334.člen EZ-1)


Cena: 330.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

160,6 m², samostojna, zgrajena l. 1949, adaptirana l. 2002, 182 m² zemljišča, prodamo. Cena: 330.000,00 EUR


Dodaten opis

IZJEMNA hišA S TERASO NA STAREM MESTNEM OBZIDJU

Na izjemni lokaciji v centru mesta, s čudovitim pogledom na Dravo in okolico,  prodamo unikatno urejeno hišo, ki jo krasi velika terasa s čudovitim razgledom, zgrajena na starem mestnem obzidju. Hiša je bila zgrajena leta 1949, vendar v letu 2002 v celoti kvalitetno obnovljena: nove elektro in vodovodne inštalacije ter odtoki, nova streha – opečna kritina bobrovec, novi  estrihi in podi, nova okna – lesena s polkni in nova vrata, novi radiatorji in napeljava za ogrevanje, nova peč za ogrevanje na mestni plin, nova klasična fasada.  

Hiša meri 160,6 m² uporabne površine, 20 m² dela mansarde z nižjim stropom in 78 m² terase.  Parcela je velikosti 182 m².

HIŠa je etažnosti: K+P+M.  Prostori so stilsko urejeni. V  pritlični etaži je predprostor, 3 sobe (iz ene izhod na veliko odprto teraso ter čajna kuhinja in sanitarije. V mansardi sta 2 sobi in prostor z nižjim stropom (npr. skladišče) ter sanitarije. V kletni etaži, ki je obokana, sta dva ločena prostora. Trenutno vila prestavlja poslovne prostore, z minimalnim posegom pa se lahko uredi v prijetno družinsko hišo.

Vse etaže so povezane z lesenim stopniščem, opremljenim s kvalitetno ograjo. Po tleh v pritličju je položena kvalitetna keramika, v mansardi pa laminati. Prostori so opremljeni s 4-mi klimatskimi napravami.

Historični pomen stavbe: Hiša ob sinagogi s staro hišno številko 44 je bila po predvidevanjih izgrajena ob predverju sinagoge potem, ko je sinagoga že stala. To dokazujejo danes zazidana gotska okna, ki se nahajajo na zahodni strani sinagoge in vzhodni strani te hiše. Hiša je bila izgrajena v povezavi s sinagogo ali pa še bolj verjetno s cerkvijo, po letu 1501. Ko so sinagogo spremenili v katoliško cerkev je hiša služila potrebam duhovščine. Kasneje so se v njej izmenjevale različne družine. Leta 1760 je v njej živel kositrar Jožef Caminolli, kaneje slikar Jožef Görner, pa rokavičar Janez Sharrer,…. Tudi trgovci Atmanni okoli leta 1820. Do leta 1822 so lastniki nekdanje sinagoge in e hiše različni. Skratka gre za eno najbolj idiličnih in najstarejših hiš v Mariboru, ki ji posebno vrednost podari terasa na starem mestnem obzidju s pogledom na reko Dravo. Hiša ni klasična nepremičnina v historičnem centru mesta. Je nepremičnina posebne vrednosti zaradi lokacije in zgodovinske vrednosti.

hIŠa nudi izjemno kvalitetno življenje na odlični lokaciji, blizu vrtca, osnovne šole, lekarne, zdravstvenega doma, UKC, fakultet, trgovin, bank in ostalih pomembnih institucij.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo.

Izjemna hiša in lokacija, čudovit razgled, priporočamo ogled in nakup.


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Glavni trg 3, 2000 Maribor
GSM: 031/581-006 - Marija Farazin
Email: marija.farazin@re-max.si

Vaše povpraševanje