MELJSKI HRIB - Prodaja, Hiša Samostojna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 261.5 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

zgrajeno leta: 1900
adaptirano l. 2019

Nadstropje K+P+M

Šifra: 490321062-70

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: Meljski Hrib

EI: E (105 - 150 kWh/m2a)


Cena: cca 329.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

261,5 m², samostojna, zgrajena l. 1900, adaptirana l. 2019, 856 m² zemljišča, K+P+M, Priložnost za investitorje v najemna stanovanja v bližini centra MB, prodamo. Cena: cca 329.000,00 EUR


Dodaten opis

Priložnost za investitorje v najemna stanovanja v bližini centra MB

Ekskluzivno posredujemo pri prodaji večstanovanjske hiše v bližini centra Maribora. V hiši so v prvem nadstropju  4 popolnoma obnovljena in opremljena stanovanja z ločenimi vhodi in pripadajočimi parkingi, ki so oddana v dolgoročni najem in prinašajo cca 19.000 eur bruto letnih pasivnih prihodkov. V drugem nadstropju je možno urediti dodatna 4 stanovanja in znesek prihodkov podvojiti.

LOKACIJA: nedaleč od centra Mariboru, na Meljskem hribu ob asfaltirani cesti, ki vodi od centra do vrha Meljskega hriba. Do AC je 850 m, do železniške in avtobusne postaje 1,5 km, enako do centra Maribora. Ob hiši se gradi naselje novogradenj, v bližnji okolici so vinogradi in  sprehajalne površine. Lega objekta je južna.

Video celotnega projekta vključno s predmetom te prodaje: https://www.youtube.com/watch?v=5eoqHXrrC5w

MERE:

- površina parcele po GURS je 856 m² (dve parceli 756m²+100m² za cesto),

- velikost objekta (brez neobdelane mansarde, ki meri 256 m² neto uporabne površine )  - po podatkih GURS hisa meri 261,5 m² bruto površine od tega je 183 m² uporabne površine (po izmeri lastnika je prva etaža 200 m²), 72 m² meri klet in 6,5 terasa.

Večstanovanjska stavba  predstavlja meščansko vilo izgrajeno I.1900 etažnosti K+P+ neobdelano mansardo.

VELIKOST STANOVANJ: v pritličnem delu so izdelana 4 stanovanja, 2 stanovanji po 50 m², 1 stanovanje 37 m², ter 1 stanovanje 63 m². Vsako stanovanje ima svoj vhod in pripadajoče parkinge. Vsa stanovanja imajo urejene najemnike, ki imajo dolgoročne pogodbe.

INFRASTRUKTURA: Zemljišče je komunalno opremljeno z električnim, vodovodnim in kanalizacijskim omrežjem. Vsa stanovanja imajo ločene odčitane števce za vodo, elektriko za toplotno energijo in el. števec za preostalo porabo el. en. Po hiši je vgrajena rekuperacija.

Konstrukcija je masivna, opečna delno kamnita, streha je več kapnica, kritina opečna.  Hiša je klasično ometana, delno neometana, zaključni sloj fasade oz. izolacija manjka.

OGREVANJE je izvedeno preko toplotne črpalke Daikin ter merilci za vsako stanovanje, kot sekundarni vir je peč na drva.

Stanovanja so bila leta 2019 v celoti obnovljena, Okna so pretežno so PVC s 3 slojno termopan zasteklitvijo (Termoglas), delno so okna lesena. Stene so ometane, v kopalnici je keramika, tlaki so kombinacija keramike v mokrih prostorih, parketnih tal in vinyla ter teraca. Objekt je znotraj obnovljen, manjka se zaključni sloj fasade.

DOKUMENTACIJA: Objekt ima gradbeno in uporabno dovoljenje ter je urejen v katastru stavb.

OPREMA: stanovanja so opremljena, oprema je vključena v prodajno ceno.

Kupec pridobi za nedokončan del investicije (mansarda in okolica) projekt izvedbe del, pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje s plačanim komunalnim prispevkom.  PZI je izdelan in ga je možno pridobiti za doplačilo cca 4000,00. Groba ocena do finalizacije mansarde in okolice je cca. 200.000,00.

Namig posrednika: dobra dolgoročna naložba s hitrim povratnim denarnim tokom (ROI=cca. 12 let).


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Glavni trg 3, 2000 Maribor
GSM: 031/232-348 - Melita Bojič
Email: melita.bojic@re-max.si

Vaše povpraševanje