MALEČNIK - Prodaja, Hiša Samostojna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 164.4 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

zgrajeno leta: 1850

Nadstropje Ni podatka

Šifra: 490321060-23

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: Malečnik

EI: Ni podatka


Cena: 200.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

164,4 m², samostojna, zgrajena l. 1850, 1.640 m² zemljišča, Hiša z mansardo, Garaža za dva avtomobila, Greznica, Pogled z razgledom, Garaža, Samostojna garaža, Vrt, Parkirišče, Dovoljeno parkiranje, Strešni balkon, Gospodarsko poslopje, Samostojno gospodarsko poslopje, Zidana z opeko, Prenovljena, Obnovljeno, Podstrešje, Okno z razgledom, Kuhinja, Kuhinja z jedilnico, Ogrevanje na kurilno olje, Parket, Delno opremljeno, Ogrevanje na trdo gorivo, Klet/shramba, Podeželje, Pogled na hribe/gorovje, Na mirni lokaciji, V/blizu gozdu(a), Na obrobju, Naselje, V, prodamo. Cena: 200.000,00 EUR


Dodaten opis

Prodaja se hiša v Metavi v  Malečniku. Hiša, ki je bila nekoč središče večje posesti, danes ta parcela meri 1.640 m².  Hiša je iz leta 1850, vendar je bila leta 2004 v celoti obnovljena (nova okna, fasada, streha) na pogorišču stare. Ohranjena je bila stara kamnita klet (39,5 m²) za spravilo pridelkov, v katero se vstopa iz zunanje strani na način, kot so ga poznali takrat. 

Hiša nudi možnost sobivanja trem generacijam. V pritličju sta v ta namen zasnovana tudi dva ločena vhoda, še en vhod je namenjen kurilnici. Tloris hiše v pritličju znaša  164 m², podobna površina je tudi v mansardi, ki pa ni dokončana in je v tretji fazi. V tem stanju omogoča domišljiji  prosto pot glede ureditve sodobnega tlorisa s koriščenjem čim več dnevne svetlobe in velikimi steklenimi površinami, ki se nadaljujejo v balkon in ložo (17,2) m².

Z zamenjavo oken in novo izolacijsko fasado (10 cm) so se stroški kurjave prepolovili, kar pomeni, da se na sezono za 6 ljudi porabi 1500 l kurilnega olja. Peč na trdo gorivo se uporablja kot možna opcija kurjave.  

Hiša nima priklopa na kanalizacijo, potrebno bo urediti čistilno napravo. 

Na dvorišču sta še dva  pomožna objekta. Eden je po podatkih GURSA poimenovan pomožni kmetijski del stavbe, 40 m²,  iz l. 1967, z dvema zaprtima garažama v pritličju in skupnim prostorom za druženje v nadstropju. Sosednji objekt, poimenovan hlev, (45,7 m²) pa je danes namenjen drvarnici in enemu zaprtemu garažnemu prostoru.  

Del parcele se prodaja kot kmetijsko zemljišče. Nepremičnina ima urejen dostop do javne ceste. 

Asfaltna pot vas pripelje na prostrano dvorišče pred hišo. 

Vabljeni k ogledu tisti, ki želite bivati v naravi in biti hkrati povezani z mestom.


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Glavni trg 3, 2000 Maribor
GSM: 041/992-992 - Nataša Marinšek
Email: natasa.marinsek@re-max.si

Vaše povpraševanje