MB - CENTER - Prodaja, Stanovanje Drugo

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 350 m2

Vrsta: Stanovanje

Tip: Drugo

zgrajeno leta: 1897

Nadstropje 5/5

Šifra:

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: MB-Center

EI: EI ni potrebna (31. člen ZURE)


Cena: 598.900,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

350 m², stanovanje, zgrajeno l. 1897, 5/5 nad., Sklop 8 stanovanj v centru Maribora, prodamo. Cena: 598.900,00 EUR


Dodaten opis

Na Krekovi ulici posredujemo pri prodaji 8 stanovanj, površine od 22,6 m² do 52,8 m². Prodaja se kompletno 5. nadstropje v staromeščanskem objektu brez dvigala, ki se nahaja v bližini fakultet in mestnega jedra. Objekt je lepo vzdrževan, na dobri lokaciji, obkrožen z vso potrebno infrastrukturo. Površine stanovanj, povzete po Gurs evidencah, so naslednje.

1: 44,9 m²

2: 52,8 m²

3: 22,6 m²

4: 24,5 m²

5: 24,3 m²

6: 23,4 m²

7: 30,6 m²

8: 47,5 m²

Skupna površina vseh stanovanj tako znaša 270,6 m², povezuje jih skupni hodnik v izmeri 37,4 m².  

Stanovanja so bila v celoti obnovljena leta 2017 (okna, notranja in vhodna vrata, nove talne obloge, inštalacije). Posledično večja vlaganja niso potrebna.  Vsa stanovanja so klimatizirana in se prodajajo opremljena.  Vsako stanovanje ima svoj števec za elektriko, v skupnem tehničnem prostoru pa se za vsako stanovanje  nahajajo števci za vodo in odštevalniki porabe za ogrevanje, ki je na plin. Sanitarna voda se ogreva na elektriko. Stanovanja so sicer mansardna, vendar se z optimalno razporeditvijo pohištva lahko izniči vpliv poševnine, ki se nahaja na eni strani stanovanja. K sklopu stanovanj pripada klet površine 30,9 m², ki ni razdeljena po posameznih stanovanjih, omogoča pa izdelavo 8 posameznih kletnih prostorov. K stanovanjem spada tudi sorazmerni delež na skupnih prostorih v stavbi. Na notranji strani objekta za rampo sta na voljo dve parkirni mesti, sicer je parkiranje možno na prostih parkirnih prostorih vzdolž ulice, za kar je potrebno pridobiti dovolilnico.

V kopalnici z wc-jem je po tleh keramika, v ostalih prostorih pa laminat. Stanovanja so svetla, glavni vir svetlobe zagotavljata po dve strešni okni. Stroški na posamezno enoto so odvisni od porabe, v vsakem primeru pa so relativno nizki in znašajo v povprečju okoli 120€ na mesec (poletni meseci). 

Investicija v sklop stanovanj omogoča dobro izhodišče za oddajanje posameznih enot v najem, tako dolgoročni kot kratkoročni, saj se nahajajo v centru mesta ter v bližini fakultet. 

Pogoj prodajalca je, da kupec plača strošek sestave prodajne pogodbe v višini 250€ + ddv.

Na voljo smo za dodatne informacije vezane na investicijo, prav tako smo na voljo za izvedbo ogledov, katere vam bomo z veseljem omogočili.     


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Cafova ulica 2, 2000 Maribor
GSM: 031 260 081 - Darko Dević
Email: darko.devic@re-max.si

Vaše povpraševanje