ZGORNJA KUNGOTA - Prodaja, Hiša Samostojna

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 626.05 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

zgrajeno leta: 1996

Nadstropje Ni podatka

Šifra:

Regija: Podravska

Upravna enota: Pesnica

Naselje: Zgornja Kungota

EI: E (105 - 150 kWh/m2a)


Cena: 289.000,00 EUR
Natisni Priporoči prijatelju Oglej podobne nepremičnine

626,05 m², samostojna, zgrajena l. 1996, 14.214 m² zemljišča, Pogled z razgledom, Vrt, Parkirišče, Ribnik, Zidana z opeko, Zemljiška knjiga, Talno gretje, Opremljeno, Klet/shramba, Krušna peč, Podeželje, V bližini avtoceste, V bližini javnega transporta, Zasebno, Plin - ogrevanje, Internet, Voda, prodamo. Cena: 289.000,00 EUR


Dodaten opis

Prodamo hišo/izletniško kmetijo/kmečki turizem v bližini Zgornje Kungote. Posestvo je obdano z vinorodnimi griči, blizu meje z Avstrijo.

Hiša se nahaja na mirni lokaciji, s čudovitim razgledom na vinograd in večji ribnik na posestvu. Zemljišče obsega 14.214 m², je pod rahlim naklonom in ograjeno z leseno ograjo.

Objekt je klasične opečne gradnje, zgrajen leta 1996, obsega nekaj več kot 600 m²* in je etažnosti K+P+1N+M.
Hiša ima prostoren tloris in naslednjo razporeditev:

- V kletnih prostorih in 2. etaži se nahaja popolnoma opremljena vinska klet, hladilnica in polnilnica, shramba strojev in orodja ter sanitarni prostori.
- V pritličju je gostinski prostor (soba) za 90 gostov, s pultom za degustacijo vin, kuhinja, shramba, sanitarije za goste in še dodatna soba, v kateri se nahaja lončena peč. Iz gostinskega dela stavbe je izhod na pokrito teraso v izmeri nekaj več kot 100 m². Gostinski lokal ima popolnoma opremljeno kuhinjo ter vsa dovoljenja za obratovanje, z obratovanjem je možno pričeti takoj.
- V mansardi je bilo leta 2002 dokončano 3 sobno stanovanje.

Objekt se ogreva preko talnega gretja s pečjo na utekočinjen naftni plin ali na drva oz. pelete. Vse etaže so med seboj povezane s polžastim stopniščem, zaradi velikosti stavbe pa je možna tudi vgraditev dvigala. V letu 2021 je bila zamenjana strešna kritina. Okna so lesena, 2-slojna.
Objekt se prodaja opremljen, z vso gostinsko opremo, inventarjem in strojno mehanizacijo.

K stavbi pripada skoraj 1,5 ha zemljišč, večino od tega predstavlja vinograd, ki je na hribu za hišo. Preostanek predstavljajo kmetijska zemljišča, porasla s sadnim drevjem in okrasnim grmičevjem. Pod hišo je večji ribnik. Dovoz je asfaltiran, prav tako parkirna mesta pred stavbo.

Nepremičnina predstavlja odlično investicijsko priložnost, saj je na območju gornje-slovenjegoriške vinske turistične ceste. Od avtoceste je oddaljena dobrih 5 minut vožnje z avtomobilom.

*Podatki o površinah so povzeti iz cenilnega poročila


Kontakt

Prodajalec: Nepremičnine Maribor d.o.o.
Naslov: Glavni trg 3, 2000 Maribor
GSM: 051/610-557 - Nataša Goričan
Email: natasa.gorican@re-max.si

Vaše povpraševanje